Om de twee jaar wordt in de binnenstad van Amersfoort het muziekfestival "Bachdag Amersfoort" georganiseerd. Tijdens dit festival worden op vele mooie locaties in de binnenstad tientallen concerten georganiseerd met en rond de muziek van Johann Sebastian Bach. Op 8 oktober 2022 is het volgende festival gepland. Dan verwachten we de Bachdag weer in volle omvang te kunnen organiseren met duizenden muziekliefhebbers als onze gewaardeerde gasten. 

Het bestuur van de Stichting Bachdag Amersfoort heeft een werkgroep in het leven geroepen om de dag in goede banen te leiden. De werkgroep stelt het programma samen, werft en contracteert de verschillende musici, verzorgt de communicatie en PR, onderhoud contacten met de locaties, zorgt voor voldoende gastvrouwen en -heren en zo voorts.

In de werkgroep zijn een drietal vacatures ontstaan:

  • Samensteller/redacteur programmaboek
    Het programmaboek is de gids voor onze bezoekers gedurende de dag. Naast uiteraard de praktische informatie over het programma en de musici, willen we het programmaboek ook meerwaarde geven door interessante artikelen, interviews en andere teksten over het (klassieke) muziekleven in Amersfoort. Als redacteur van het programmaboek krijg je de ruimte om hier iets moois van te maken. 
  • Coördinator gastvrouwen en -heren
    Voor het prettig laten verlopen van de dag zijn op elke locatie vrijwilligers nodig om de gasten te helpen met het vinden van de juiste locatie, de zalen op orde te maken voor het concert en als vraagbaak voor de uitvoerende musici. De coördinator is de spil tussen de werkgroep en deze gastvrouwen en -heren. De organisatie heeft gelukkig een vaste groep enthousiaste vrijwilligers waarop we kunnen bouwen, maar er zijn altijd mutaties. De coördinator werft zelfstandig nieuwe vrijwilligers onder de muziekliefhebbers in Amersfoort
  • Notulist
    De notulist is een onmisbare schakel in de voorbereidingen. Alle leden van de werkgroep doen met volle enthousiasme hun werk en juist daarom is het van belang dat we goede afspraken maken tijdens de vergaderingen. En dat deze afspraken goed worden vastgelegd. Na de werkgroepvergadering werkt de notulist het verslag (mogelijk in de vorm van een actielijst) uit en verspreid deze. Samen met de voorzitter bereidt de notulist de volgende vergadering voor.

We zijn op zoek naar jou als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je houdt van mooie muziek in het algemeen, maar de muziek van Johann Sebastian Bach heeft wel een heel bijzondere plek in je muzikale hart
  • Je woont (in de buurt van) Amersfoort en je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de cultuur in de binnenstad
  • Je bent bereid om de handen stevig uit de mouwen te steken, zeker in de weken voorafgaand aan de Bachdag
  • (Samensteller/redacteur programmaboek) Je hebt ervaring met het schrijven van teksten en kunt, samen met een grafisch vormgever, ideeën genereren en uitwerken naar een document wat gereed is voor de drukker
  • (Coördinator gastvrouwen en -heren) Je hebt een netwerk in het verenigingsleven van Amersfoort of kunt deze opbouwen
  • (Notulist) Je bent in staat om de (soms wat hectische) vergaderingen te verslaan en kunt hierin orde op zaken stellen.

Alle medewerkenden aan de Bachdag doen hun werk op vrijwillige basis en ontvangen hier geen financiële vergoeding voor. De immateriële vergoeding is het plezier wat je met de andere leden van de werkgroep hebt bij de voorbereidingen. Samen met elkaar een dergelijke dag tot een succes te maken geeft mooie voldoening en is ook nog eens volledig belastingvrij.

Wil je meer weten? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze voorzitter (Wim van der Hoeven) of één van de andere leden van de werkgroep neemt dan contact met je op. 

We tellen af voor de Bachdag!

143

Dagen

16

Uren

12

Minuten

20

Seconden